Het EVA Project

Onderweg naar een Ecologische VoetAfdruk van Minder dan 1

"De ecologische VoetAfdruk

Een ecologische voetafdruk is een schatting van de oppervlakte van de aarde wat je nodig hebt om te maken wat je nodig hebt om te leven en om dat wat je gebruikt hebt weer te verwerken.

Met andere woorden: hoeveel oppervlakte heb je nodig voor je levensstijl. Hoe minder je gebruikt, hoe lager je voetafdruk.

Het Persoonlijke EVA Project

In de serie ‘Het EVA Project’ schrijft Michaëla persoonlijke stukjes over wat ze  tegenkomt onderweg naar een Ecologische VoetAfdruk van minder dan 1. Oftewel, minder dan 1,8 HA gebruik van de aarde.

Het zijn gedachtespinsels en overwegingen met humor, frustratie en zelfspot. Ondertussen zoekend naar balans tussen Lekker Leuk Duurzaam, werk en privé. Inspiratie

Onderweg naar EVA van minder dan 1 aarde

Met vallen en opstaan zijn we onderweg naar een voetafdruk van minder dan 1,8 hectare. Dat is hoeveel er maximaal is voor ieder persoon op aarde, oftewel minder dan 1 aarde.

Vol goede moed, humor en soms moedeloos zijn we, Eric en Michaëla, op weg. Het doel is om onze Ecologische VoetAfdruk minder dan 1 aarde te krijgen. Dat is nog wel een dingetje!

Eric is van het technische en Michaëla van het… ja waarvan eigenlijk? 

Lees het zelf maar.

Scroll naar top